top of page

​Spijkerpad Kortrijk

brandnetel

Regelmatig brandnetel op de menu plaatsen helpt bij vermoedheid en geeft een aanvulling van mineralen. Gebruik het zoals spinazie in de voeding.

brandnetel.jpg

vlier

Vlierbessensiroop is het meest gekend, maar de vlierbloesem is het meest geneeskrachtig. Gebruik ze bij grippale aandoeningen en verkoudheden.

GF - vlierbloesem.jpg

berk

De berk helpt om gezond het vroege voorjaar in te gaan. Jonge berkenblaadjes zijn lekker in de eerste salades van het jaar. Het berkensap helpt om winterafvalstoffen kwijt te raken via de urinewegen.

berk.jpg

linde

De geur van juist geopende lindebloesems is tot ver te ruiken. Het zijn die bloesems die ontspannend werken en helpen bij verkoudheden, zeker bij een kinderen een aanrader.

GF - linde.jpg

madeliefje

Maak een bloemensiroop van madeliefje, aangelengd met water voor een lekkere limonade of gebruik het als zoetmiddel in een dessertje.

bereiding met madeliefjes.jpg

cichorei

Gedroogde en geroosterde cichoreiwortel wordt al heel lang gebruikt als koffiesurrogaat.

GF - cichorei.jpg

Griekse alant

De medicinale werking van Griekse alant is heel specifiek. Tinctuur van de wortel wordt gebruikt bij chronische luchtwegen-aandoeningen, zeker in combinatie met taaie slijmen. Vraag je arts om raad met deze specifieke plant.

GF - griekse alant.jpg
bottom of page