
herfstrecepten
taartkruiden
2 koffielepels kaneelpoeder - een koffielepel nootmuskaatpoeder - 1/3 koffielepel gemberpoeder
​
-
Meng de kruiden samen en bewaar ze in een afgesloten pot weg van zonlicht.
-
Gebruik het kruidenmengsel bij taarten of crumble met vruchten zoals appels.

wilde rode bessengelei
peren - meidoornbessen - rozenbottels - sinaasappelsap - agar-agar - water
​
-
Doe de meidoornbessen, rozenbottels en de schoongemaakte peren in een kookpot.
-
Voeg er een bodempje sinaasappelsap aan toe.
-
Breng het geheel aan de kook tot alle vruchten zacht zijn.
-
Laat het geheel uitlekken door een neteldoek.
-
Weeg het sap af en kook het op met de agar-argar volgens het basisrecept. (1 liter sap en 4 g agar-agar)
-
Laat het sap eventjes doorkoken en test de gelei.
-
Doe hem warm in potten met schroefdeksel.
-
Eénmaal open, bewaar de gelei dan in de koelkast.



