top of page
GF - vlierbes.jpg

herfstrecepten

bessenlikeur

60 g bessen (meidoornbessen en rozenbottels) - 25 g suiker - een kruidnagel - appelsienschil - stukje kaneelstok - 150 ml brandewijn

  • Snij de rozenbottels in twee en verwijder de pitten en de haartjes.

  • Meng de bessen samen met de suiker, de kruidnagel, het kaneelstokje en de appelsienschil in een bokaal.

  • Overgiet het geheel met de brandewijn.

  • Laat alles minstens een maand trekken en zeef nadien.

bessenlikeur_edited.jpg

eikelmeelkoekjes

140 g boter - 90 g eikelmeel - 90 g tarwebloem - 50 g suiker - de schil van een sinaasappel - 3 eetlepels sinaasappelsap - vlierconfituur

  • Smelt de boter.

  • Meng de bloem en de suiker goed.

  • Voeg de fijn gesneden sinaasappelschil  en het sinaasappelsap toe. 

  • Meng de boter eronder tot een deeg.

  • Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.

  • Maak er bolletjes van die je plat drukt.

  • Voeg een beetje vlierbessenconfituur toe.

  • Bak de koekjes op 160°C voor een 20-tal minuten, afhankelijk van de dikte.

_edited.jpg
bottom of page