herfstrecepten
bessenlikeur
60 g bessen (meidoornbessen en rozenbottels) - 25 g suiker - een kruidnagel - appelsienschil - stukje kaneelstok - 150 ml brandewijn
-
Snij de rozenbottels in twee en verwijder de pitten en de haartjes.
-
Meng de bessen samen met de suiker, de kruidnagel, het kaneelstokje en de appelsienschil in een bokaal.
-
Overgiet het geheel met de brandewijn.
-
Laat alles minstens een maand trekken en zeef nadien.
eikelmeelkoekjes
140 g boter - 90 g eikelmeel - 90 g tarwebloem - 50 g suiker - de schil van een sinaasappel - 3 eetlepels sinaasappelsap - vlierconfituur
-
Smelt de boter.
-
Meng de bloem en de suiker goed.
-
Voeg de fijn gesneden sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe.
-
Meng de boter eronder tot een deeg.
-
Leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
-
Maak er bolletjes van die je plat drukt.
-
Voeg een beetje vlierbessenconfituur toe.
-
Bak de koekjes op 160°C voor een 20-tal minuten, afhankelijk van de dikte.