top of page
paardenbloem en madeliefjes.jpg

lenterecepten

drank met chinees klokje

sinaasappel - rozemarijn - kaneelstokje - steranijs - chinees klokje (forsythia) - water

  • Snij de sinaasappel in schijfjes.

  • Doe het kaneelstokje en de steranijs met de sinaasappel in een kan.

  • Voeg wat rozemarijn toe en enkele takken chinees klokje.

  • Overgiet het geheel met water en laat het op smaak komen in de koelkast.

  • Lekker genieten van een verrassende lentedrank!

chinees  klokje drank.jpg

bloemensiroop

eetbare bloemen (paardenbloem, madeliefje, roos, magnolia, vlier,...) - een citrusschijfje (lemon, sinaasappel, citroen,...) - zoetmiddel (suiker, agavesiroop,...) - water

  • Pluk de bloemen en doe ze in een bokaal met een citrusschijfje.

  • Overgiet het geheel met water totdat alles goed onderstaat.

  • Laat alles 24 uur trekken op kamertemperatuur.

  • Zeef het bloemenwater en kook het op met de helft tot een derde aan zoetmiddel.

  • Giet het mengsel warm in bokalen met schroefdeksel.

  • Gebruik de siroop op desserts, in yoghurt, in drankjes,...

  • Eénmaal geopend bewaar je de siroop in de koelkast.

bereiding met madeliefjes.jpg

paardenbloemtapenade

paardenbloemen - sinaasappel - dadels - petit beurre koekjes

  • Pluk de lintbloemen van de paarden-bloemen en meng ze met het sap en de schil van een halve sinaasappel.

  • Snij de dadels in stukjes.

  • Maak alles samen fijn met een vijzel.

  • Serveer de tapenade tussen twee petit beurre koekjes.

paardenbloemtapenade.jpg
  • Facebook
  • Instagram

©2021 door kruiden-belisama. Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page