
lenterecepten
drank met chinees klokje
sinaasappel - rozemarijn - kaneelstokje - steranijs - chinees klokje (forsythia) - water
-
Snij de sinaasappel in schijfjes.
-
Doe het kaneelstokje en de steranijs met de sinaasappel in een kan.
-
Voeg wat rozemarijn toe en enkele takken chinees klokje.
-
Overgiet het geheel met water en laat het op smaak komen in de koelkast.
-
Lekker genieten van een verrassende lentedrank!

bloemensiroop
eetbare bloemen (paardenbloem, madeliefje, roos, magnolia, vlier,...) - een citrusschijfje (lemon, sinaasappel, citroen,...) - zoetmiddel (suiker, agavesiroop,...) - water
-
Pluk de bloemen en doe ze in een bokaal met een citrusschijfje.
-
Overgiet het geheel met water totdat alles goed onderstaat.
-
Laat alles 24 uur trekken op kamertemperatuur.
-
Zeef het bloemenwater en kook het op met de helft tot een derde aan zoetmiddel.
-
Giet het mengsel warm in bokalen met schroefdeksel.
-
Gebruik de siroop op desserts, in yoghurt, in drankjes,...
-
Eénmaal geopend bewaar je de siroop in de koelkast.

paardenbloemtapenade
paardenbloemen - sinaasappel - dadels - petit beurre koekjes
-
Pluk de lintbloemen van de paarden-bloemen en meng ze met het sap en de schil van een halve sinaasappel.
-
Snij de dadels in stukjes.
-
Maak alles samen fijn met een vijzel.
-
Serveer de tapenade tussen twee petit beurre koekjes.
