top of page
GF - vlierbloesem.jpg

zomerrecepten

lindebloesempudding

200 ml lindebloeseminfuus - 1 liter havermelk - 10 g vanillesuiker - 100 g maïszetmeel - 80 g amandelen - 100 g rietsuiker

  • Giet kokend water over de amandelen en laat ze 10 minuten trekken.

  • Pel de amandelen daarna en snij ze fijn.

  • Breng de havermelk aan de kook.

  • Meng het koude lindebloesemaftreksel met het maïszetmeel.

  • Voeg dit samen met de rietsuiker, de vanillesuiker en de amandelen bij de melk en laat het geheel eventjes doorkoken.

  • Giet de pudding in potjes en laat ze afkoelen. Versier ze eventueel met zomerbloemen!

GF - linde.jpg

bloemensiroop

eetbare bloemen (linde, madeliefje, roos, viooltje, vlier,...) - een citrusschijfje (lemon, sinaasappel, citroen,...) - zoetmiddel (suiker, agavesiroop,...) - water

  • Pluk de bloemen en doe ze in een bokaal met een citrusschijfje.

  • Overgiet het geheel met water totdat alles goed onderstaat.

  • Laat alles 24 uur trekken op kamertemperatuur.

  • Zeef het bloemenwater en kook het op met de helft tot een derde aan zoetmiddel.

  • Giet het mengsel warm in bokalen met schroefdeksel.

  • Gebruik de siroop op desserts, in yoghurt, in drankjes,...

  • Eénmaal geopend bewaar je de siroop in de koelkast.

bereiding met madeliefjes.jpg

energieballetjes

een half kopje gedroogde abrikozen - 1/4 de kopje zwarte chocolade - een kopje notenpasta - een half kopje honing - 3 eetlepels bijenpollen - 3 eetlepels kruiden volgens smaak (brandnetelzaad, rozenbottelpoeder,...) - een halve koffielepel kardemonpoeder - verse of gedroogde kruiden

  • Snij de abrikozen in kleine stukjes en hak ze samen met de chocolade fijn in een blender.

  • Meng alle ingrediënten onder elkaar zonder de verse of gedroogde kruiden.

  • Maak balletjes van het mengsel.

  • Rol de balletjes door de gedroogde of verse kruiden. 

  • Bewaar de energieballetjes in de frigo.

20230604_161905.jpg
  • Facebook
  • Instagram

©2021 door kruiden-belisama. Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page