
zomerrecepten
lindebloesempudding
200 ml lindebloeseminfuus - 1 liter havermelk - 10 g vanillesuiker - 100 g maïszetmeel - 80 g amandelen - 100 g rietsuiker
-
Giet kokend water over de amandelen en laat ze 10 minuten trekken.
-
Pel de amandelen daarna en snij ze fijn.
-
Breng de havermelk aan de kook.
-
Meng het koude lindebloesemaftreksel met het maïszetmeel.
-
Voeg dit samen met de rietsuiker, de vanillesuiker en de amandelen bij de melk en laat het geheel eventjes doorkoken.
-
Giet de pudding in potjes en laat ze afkoelen. Versier ze eventueel met zomerbloemen!

bloemensiroop
eetbare bloemen (linde, madeliefje, roos, viooltje, vlier,...) - een citrusschijfje (lemon, sinaasappel, citroen,...) - zoetmiddel (suiker, agavesiroop,...) - water
-
Pluk de bloemen en doe ze in een bokaal met een citrusschijfje.
-
Overgiet het geheel met water totdat alles goed onderstaat.
-
Laat alles 24 uur trekken op kamertemperatuur.
-
Zeef het bloemenwater en kook het op met de helft tot een derde aan zoetmiddel.
-
Giet het mengsel warm in bokalen met schroefdeksel.
-
Gebruik de siroop op desserts, in yoghurt, in drankjes,...
-
Eénmaal geopend bewaar je de siroop in de koelkast.

energieballetjes
een half kopje gedroogde abrikozen - 1/4 de kopje zwarte chocolade - een kopje notenpasta - een half kopje honing - 3 eetlepels bijenpollen - 3 eetlepels kruiden volgens smaak (brandnetelzaad, rozenbottelpoeder,...) - een halve koffielepel kardemonpoeder - verse of gedroogde kruiden
-
Snij de abrikozen in kleine stukjes en hak ze samen met de chocolade fijn in een blender.
-
Meng alle ingrediënten onder elkaar zonder de verse of gedroogde kruiden.
-
Maak balletjes van het mengsel.
-
Rol de balletjes door de gedroogde of verse kruiden.
-
Bewaar de energieballetjes in de frigo.
