top of page
sleedoorn 2.jpg

herfstrecepten

taartkruiden

2 koffielepels kaneelpoeder - een koffielepel nootmuskaatpoeder - 1/3 koffielepel gemberpoeder

​

  • Meng de kruiden samen en bewaar ze in een afgesloten pot weg van zonlicht.

  • Gebruik het kruidenmengsel bij taarten of crumble met vruchten zoals appels.

GF kaneel.jpg

sleedoornlikeur

Bekijk het filmpje uit de oude doos voor de sleedoornlikeur

​

sleedoorn 2.jpg

wilde rode bessengelei

peren - meidoornbessen - rozenbottels - sinaasappelsap - agar-agar - water

​

  • Doe de meidoornbessen, rozenbottels en de schoongemaakte peren in een kookpot.

  • Voeg er een bodempje sinaasappelsap aan toe.

  • Breng het geheel aan de kook tot alle vruchten zacht zijn.

  • Laat het geheel uitlekken door een neteldoek.

  • Weeg het sap af en kook het op met de agar-argar volgens het basisrecept. (1 liter sap en 4 g agar-agar)

  • Laat het sap eventjes doorkoken en test de gelei.

  • Doe hem warm in potten met schroefdeksel.

  • Eénmaal open, bewaar de gelei dan in de koelkast.

hondsroos 2.jpg
  • Facebook
  • Instagram

©2021 door kruiden-belisama. Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page