top of page
sint-Janskruid.jpg

zomerrecepten

bloemensiroop

kruiden en / of bloemen - water - suiker

  • Vul een bokaal met verse kruiden en / of bloemen.

  • Voeg een schijfje citrusvrucht erbij.

  • Overgiet het geheel met water.

  • Knip de kruiden en / of bloemen eventueel fijn met een schaar. 

  • Laat het geheel 24 uur trekken.

  • Zeef het water en kook het op met 1/3de tot 1/2de aan zoetmiddel.

  • Giet de siroop warm in flessen met een schroefdeksel.

  • Gebruik als zoetmiddel in drankjes, in yoghurt, op desserten,...  

  • Eénmaal geopend bewaar de siroop dan best in de frigo. 

  • Lekker met madeliefje, roos, citroenverbena, munt...

bereiding met madeliefjes.jpg

balletjes met vlier en rozen

1/2 kop gedroogde abrikozen - 1/4 kop zwarte chocolade - 1 kop amandelpasta - 1/2 kop honing - 3 eetlepels vlierbloemen - 3 eetlepels bijenpollen - 1/2 koffielepel kardemonpoeder - rozenbloemen

  • Maak de abrikozen en de chocolade fijn in een blender.

  • Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles goed tot een soort deeg.

  • Maak balletjes van het deeg.

  • Snij de blaadjes van de rozen fijn en rol hierin de balletjes.

  • Bewaar de balletjes in de frigo.

20230604_161905.jpg
bottom of page