lenterecepten
paardenbloemtapenade
​paardenbloemen - sinaasappel - dadels
-
Pluk de lintbloemen van de paarden-bloemen en maak ze samen met de dadels en de schil van de sinaasappel fijn.
-
Doe er wat sap van de sinaasappel bij.
-
Smeer de tapenade op een koekje of wat brood. Bewaren in de frigo.
lentewater met een smaakje
​chinees klokje - citrusvrucht - rozemarijn - kaneelstokje - steranijs - water
-
Snij de citrusvrucht in stukjes.
-
Meng alles bij elkaar in een fles en overgiet met water.
-
Laat alles enkele uren trekken voor gebruik.
-
Bewaar in de frigo en binnen de 2 dagen opgebruiken.
wilde kruidenpesto
​zevenblad - kleefkruid - daslook - cashwenoten - olijfolie - peper - zout - parmezaanse kaas
-
Maak de kruiden samen met de noten fijn.
-
Meng er de olijfolie onder.
-
Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat parmezaanse kaas.
-
De pesto is te bewaren in de frigo zonder de kaas erin en met een laagje olijfolie erop.
bloemensiroop
​bloemen - citrusvrucht - water - suiker
-
Vul een bokaal met bloemen en maak de bloemen fijn.
-
Leg er een citrusschijfje naar keuze bij.
-
Overgiet alles met water en laat het geheel 24 uur afgedekt trekken.
-
Zeef het water en meng met 1/3de tot 1/2de suiker.
-
Breng het geheel aan de kook en giet warm in flessen.
-
Gebruik de siroop als smaakmaker in dranken of als zoetmiddel in voedsel. Eénmaal geopend bewaren in de frigo.
crumble met japanse duizenknoop
​japanse duizendknoop - aardbeien - boter - (vanille)suiker - havermout
-
Schil de jonge japanse duizendknoop en snij ze in stukjes.
-
Meng ze met wat stukjes aardbeien.
-
Maak een mengsel van gelijke delen suiker, boter en havermout.
-
Bestrooi hiermee de vruchten.
-
Bak alles 30 minuten in een oven op 180°C.
bloemensalade
​komkommer - tomaat - olijfolie - bloemen
-
Snij de komkommer en de tomaat in kleinere stukjes.
-
Meng alles door elkaar samen met wat olijfolie.
-
Breng op smaak met wilde bloemen zoals paardenbloemen, madeliefjes, maarts viooltjes, paarse dovenetel, hondsdraf,...