top of page
meidoorn.jpg

lenterecepten

paardenbloemtapenade

​paardenbloemen - sinaasappel - dadels

  • Pluk de lintbloemen van de paarden-bloemen en maak ze samen met de dadels en de schil van de sinaasappel fijn.

  • Doe er wat sap van de sinaasappel bij.

  • Smeer de tapenade op een koekje of wat brood. Bewaren in de frigo.

paardenbloemtapenade.jpg

lentewater met een smaakje

​chinees klokje - citrusvrucht - rozemarijn - kaneelstokje - steranijs - water

  • Snij de citrusvrucht in stukjes.

  • Meng alles bij elkaar in een fles en overgiet met water.

  • Laat alles enkele uren trekken voor gebruik.

  • Bewaar in de frigo en binnen de 2 dagen opgebruiken.

chinees  klokje drank.jpg

wilde kruidenpesto

​zevenblad - kleefkruid - daslook - cashwenoten - olijfolie - peper - zout - parmezaanse kaas

  • Maak de kruiden samen met de noten fijn.

  • Meng er de olijfolie onder.

  • Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat parmezaanse kaas.

  • De pesto is te bewaren in de frigo zonder de kaas erin en met een laagje olijfolie erop.

wilde kruidenpesto.jpg

bloemensiroop

​bloemen - citrusvrucht - water - suiker

  • Vul een bokaal met bloemen en maak de bloemen fijn.

  • Leg er een citrusschijfje naar keuze bij.

  • Overgiet alles met water en laat het geheel 24 uur afgedekt trekken.

  • Zeef het water en meng met 1/3de tot 1/2de suiker.

  • Breng het geheel aan de kook en giet warm in flessen.

  • Gebruik de siroop als smaakmaker in dranken of als zoetmiddel in voedsel. Eénmaal geopend bewaren in de frigo. 

bereiding met madeliefjes.jpg

crumble met japanse duizenknoop

​japanse duizendknoop - aardbeien - boter - (vanille)suiker - havermout

  • Schil de jonge japanse duizendknoop en snij ze in stukjes.

  • Meng ze met wat stukjes aardbeien.

  • Maak een mengsel van gelijke delen suiker, boter en havermout.

  • Bestrooi hiermee de vruchten.

  • Bak alles 30 minuten in een oven op 180°C.

japanse duizendknoop.jpg

bloemensalade

​komkommer - tomaat - olijfolie - bloemen

  • Snij de komkommer en de tomaat in kleinere stukjes.

  • Meng alles door elkaar samen met wat olijfolie.

  • Breng op smaak met wilde bloemen zoals paardenbloemen, madeliefjes, maarts viooltjes, paarse dovenetel, hondsdraf,...

bloemensalade.jpg
bottom of page